Buskincity

Vi vill skapa ett "Covent Garden" i städer runt om i Europa!

Nu uppgraderar vi BuskinCity till 2.0 och öppnar upp vår nya bokningsklaender till hela världen!
Första året, 2016, var Borgholm, Gävle, Halmstad, Kalmar, Landskrona, Varberg, Västervik och Växjö med på detta nya sätt att arbeta, vår nya sajt, vårt nya nav. 

Buskincity är en svensk bokningssajt – skapad av landets två stora förkämpar för gatuteaterkonsten, Thorsten Andreassen och Ulf Andersson – som binder ihop ett helt community av internationella street performance-artister. Redan idag har många professionella artister från hela världen, och inom alla genrer, registrerat sig. Här finns exempel som chilenska Cesar Circus, argentinska akrobaterna i Cia Intrépidos, Mr Fish från Australien, Magic Brian från USA och många många fler. Snart kommer också städer i Belgien, Danmark, Holland, Tyskland och USA att knyta upp sig på nätverket.

Så hur går det till?

Städerna upplåter en, två eller tre platser i sitt stadsrum till förfogande, och lägger samtidigt upp ett bokningsbart schema, som för de svenska städernas del sträcker sig mellan mellan juni och augusti. Där kan artisterna boka in sig som det passar dem. Streetartisterna vet sålunda att det fins en bra plats och en lämplig tid för dem att uppträda på när de anländer.

Artisterna får ingen lön, utan måste förlita sig på att publiken är beredda att ge dem en donation i ”hatten” efter sina uppträdanden. Staden betalar en symbolisk reseersättning till dem som uppträder.
Genom BuskinCity lanserar så städerna både sig själva och dess artister. BuskinCity är till hjälp för gatans professionella artister att ges plats i det publika rummet. Eftersom artisterna måste få en godkännande stämpel för att kunna bli en del av BuskinCity vet städerna också därmed att de får professionella och seriösa artister till sig.

Representerar Du en kommun, Cityförening eller annan myndighetsorganisation och vill veta mer?

Kontakta BuskinCity´s projektledare:

Thorsten Andreassen
Mobil: 070-641 40 09 
eller via email: